אנחנו ב'שירת העשבים' מציעים לכם הן את כל סוגי הדשא הסינטטי והן פתרונות שונים להתקנה שלו. אנחנו מתמחים בייבוא יצור והתקנה של דשא סינטטי לסוגיו השונים תוך שמירה על מחירים תחרותיים. אז במיוחד בשבילכם, כתבתנו את המדריך השלם המסביר על אחד הפתרונות להתקנה – דבק להתקנת דשא סינטטי. בואו נתחיל!
הדשא הסינטטי, כמו שבטח שמתם לב, הוא פתרון נפוץ מאוד אצל בעלי גינות וחצרות.
דשא סינטטי מגיע עם מספר יתרונות ברורים על פני הדשא הרגיל. עם זאת, ההתקנה של דשא כזה היא יכולה להיות יותר סבוכה מדשא טבעי שפשוט נשתל באדמה.
בואו נתחיל!
שלב ראשון – הכנת הקרקע
שלב זה רלוונטי בעיקר לאנשים המתקינים את הדשא על אדמה ולא על בטון או חומר לא טבעי אחר. במקרה שההתקנה אינה על אדמה כל שתצטרכו הוא לטאטא את השטח כדי למנוע גבשושיות בדשא שמקורן בחפצים שנשארו תחתיו.
במקרה של התקנה על אדמה כדאי להשתמש בחומר ריסוס שיקטול צמחי בר כך שלא יגדלו מתחת לקו הדשא שלכם. בנוסף עם טורייה ניישר את האדמה ונאפשר בסיס חלק ונוח להתקנת הדשא בהמשך. שימו לב שהיישור הסופי יתבצע בשלב הבא ולכן היישור עם הטורייה הוא רק במקרה של תלוליות אדמה רציניות, בגובה של 4-5 ס"מ.
שלב שני – יצירת המשטח עליו יורכב הדשא
בשלב נבצע מספר פעולות, כל אלו אופציונליות ותיאורטית ניתן לדלג על כל השלב אך הכנת המשטח בצורה הטובה ביותר תמנע את שחיקת הדשא וקריעתו מהמקום. אז מה עושים בשלב הזה?
- פיזור של החצץ (נקרא גם 'שומשום') לאורך שטח ההתקנה בעובי של כ4 ס"מ לערך.
- הידוק ויישור החצץ. בשלב הזה אנחנו כבר יוצרים שטח ישר הרבה יותר להתקנה.
- פריסה של יריעת הפלסטיק לאורך שטח ההתקנה. שלב זה נועד למנוע באופן סופי גדילה של צמחייה מתחת לדשא.
שלב שלישי – פריסת הדשא
את יריעות הדשא נפרוס לאורך שטח ההתקנה. אם מדובר בשטח גדול אתם ככל הנראה תצטרכו להשתמש במספר יריעות. אם זה המצב – חשוב לשים לב שסיבי הדשא ביריעות השונות פונים לאותו הכיוון, אם לא נקפיד על זה – יהיה ניתן לשים לב ליריעות השונות והן לא ייראו כמו מצע דשא אחד.
נשים לב שאנחנו מצמידים את היריעות אחת לשנייה ושאין רווחים ביניהן. לאחר מכן נגזור את החלקים העודפים מהיריעות, החורגים משטח ההתקנה. כשסיימנו – אנחנו מוכנים להתחיל להתקין.
שלב רביעי – הדבקה באמצעות דבק להתקנת דשא סינטטי
הגענו לשלב הסופי, את ההתקנה של הדשא נבצע באמצעות דבק להתקנת דשא סינטטי. כאן אנחנו מגיעים לשלב המצריך קצת יותר דיוק מכיוון שהדבקה לא מדויקת תביא לכך שהדשא יראה פחות טבעי או שנוכל לראות את היריעות השונות. את הדבק נמרח בקצוות, אין צורך להוסיף דבק במרכז.
כשאנחנו מדביקים את הדשא ניתקל בשתי סיטואציות שונות: הדבקה בקצוות השטח או הדבקה באמצע של שתי יריעות שונות.
הדבקת קצות השטח לקרקע
כשנדביק את קצוות היריעה נעשה זאת כך – נקפל את קצות יריעת הדשא ונמרח דבק להתקנת דשא סינטטי על המשטח עצמו (ולא על יריעת הדשא). את הדבק יש למרוח 2-3 ס"מ מקצה היריעה, כלומר, שכשנחזיר את היריעה למשטח הדבק יגע ביריעה 2-3 ס"מ מהקצה שלה. אפשר למדוד את זה באמצעות הנחת שתי אצבעות על יריעת הדשא וקיפול הדשא על אליהן.
הדבקת יריעות צמודות זו לזו
במקרה של הדבקת שתי יריעות שונות – נקפל לצדדים את קצות שתי היריעות ונפרוס סרט הדבקה בנקודת החיבור שלהם. הסרט, למרות שמו, אינו דביק, הסיבה לכך היא שפורסים אותו בין היריעות היא להקל על החיבור ביניהן.
עכשיו נפזר דבק להתקנת דשא סינטטי בזיג זג לאורך הפס. את הדבק להתקנת דשא סינטטי נמרח באמצעות קרטון או שפכטל כך שיתפזר על כל פס ההדבקה. עכשיו כל שנותר הוא להחזיר את קצות היריעות אותן חזרה על פס ההדבקה ולדרוך עליהן כדי שיידבקו היטב.
הערות וטיפים חשובים
- ניתן להתקין את הדשא עם דבק אחר אך הדבר מאוד לא מומלץ מכיוון שדבק להתקנת דשא סינטטי ייעודי הוא היחיד שנוסה ונבדק על התקנה כזו.
- המשטח עליו נמרח את הדבק חייב להיות יבש ונקי.
- לאחר ההדבקה הניחו לאורך נקודות ההדבקה על הדשא חפצים כבדים שילחצו את היריעה לדשא.
אז איפה אפשר להשיג את הדבק?
אם גם אתם מעוניינים להתקין בקלות את הדשא הסינטטי שלכם עם דבק להתקנת דשא סינטטי כדאי שתכירו את 'שירת העשבים'. החברה מומחית בכל הנוגע להתקנת דשא סינטטי, מחיר שקשה להתחרות בו. בנוסף החברה עוסקת באביזרים לגינה כגון כדים לחצר, עציצים מלאכותיים וגדר במבוק.